Raquel Tobar

Sóc psicòloga de nens i adolescents i treballo amb famílies per aconseguir que els canvis aconseguits en teràpia s’integrin en l’entorn familiar i les teràpia siguin més breus.

La meva història

El meu camí com a psicòloga va començar el 2005 a la facultat de Psicologia de Mundet, Universitat de Barcelona. En es 4 anys que va durar la meva formació, vaig poder prendre contacte amb diferents branques de la psicologia, encara que les que millor se’m donàvem i més m’interessaven eren les de Psicologia Infantil i Teràpia Familiar.

Durant les practiques vaig poder tocar de primera mà el que era la psicoteràpia i la psicologia clínica en l’àmbit públic, fet que va acabar de convencem per la branca clínica.

Després de començar a treballar com a psicòloga en l’àmbit sociosanitari, vaig decidir especialitzar-me en teràpia infantil, realitzant el Màster de Psicologia Infanto-Juvenil de la AEPCCC. Vaig tenir la oportunitat d’aprendre els coneixements de la psicologia infantil de la mà d’experts a nivell estatal, com Ana Tuset, Mireia Salas o Núria Gordón.

En el centre de practiques de Barcelona em van oferir començar a treballar com a psicòloga amb ells, i allà em vaig quedar durant 7 anys.

Com que la meva sed de coneixement no té fi vaig estudiar el Màster de Teràpia Cognitiu-Social, que em va proporcionar un marc conceptual des d’on entendre la teràpia i es persones. És un cicle complert de formació en psicoteràpia des d’una perspectiva cognitiu-constructivista i sistèmica.

Aquesta formació em va apropar a experts com el Dr. Mark Beyebach, Dr. Juan Luis Linares, Dra. Sandra Sassaroli o Dr. Robert Neimeyer i vaig poder nodrir-me de la seva experiència i coneixements. Un luxe!